http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2010/10/fenseges-reggeli-vagy-egyszeru-vacsora.html
Reggeli spanyol módra: baszk rántotta zsömlén tálalva
Forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a kétféle, felkockázott paprikát, egyszerre. A paprika süljön, és csak puhuljon át, ne essen szét. Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot, és süssük együtt, de csak egy percig.
Szedjük ki a zöldségragut a serpenyőből és tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékban, melyet pótoljunk, ha szükséges, pirítsuk át a vékony karikára vágott kolbászt, de csak annyira, hogy meginduljon a zsiradék belőle. Tegyük ezt is a zöldség raguhoz.
Közben verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk és a visszamaradt kolbászzsíron, alacsony hőmérsékleten készítsünk lágy rántottát. Vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a rántottát és a kolbászos zöldségragut.Hozzávalók négy adaghoz: egy piroshúsú, és egy zöldhúsú paprika (kápia, vagy kaliforniai) 1 nagy, vagy két kisebb fehér, vagy sonkahagyma, 2 közepes paradicsom, 10 dkg kolbász, 8-10 db tojás, só bors, olívaolaj. 4-8 vastag szelet parasztkenyér.
You might also like:
Reggeli spanyol módra: baszk rántotta zsömlén tálalva
Forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a kétféle, felkockázott paprikát, egyszerre. A paprika süljön, és csak puhuljon át, ne essen szét. Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot, és süssük együtt, de csak egy percig.
Szedjük ki a zöldségragut a serpenyőből és tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékban, melyet pótoljunk, ha szükséges, pirítsuk át a vékony karikára vágott kolbászt, de csak annyira, hogy meginduljon a zsiradék belőle. Tegyük ezt is a zöldség raguhoz.
Közben verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk és a visszamaradt kolbászzsíron, alacsony hőmérsékleten készítsünk lágy rántottát. Vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a rántottát és a kolbászos zöldségragut.Hozzávalók négy adaghoz: egy piroshúsú, és egy zöldhúsú paprika (kápia, vagy kaliforniai) 1 nagy, vagy két kisebb fehér, vagy sonkahagyma, 2 közepes paradicsom, 10 dkg kolbász, 8-10 db tojás, só bors, olívaolaj. 4-8 vastag szelet parasztkenyér.
You might also like:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése