http://www.men.hu/gombas-finomsagok/eletmod/gasztro/549
Baconos gomba
Hozzávalók:
50 dkg gomba
20-30 dkg bacon
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Ez a recept is végtelenül egyszerű, de nagyon finom. És azoknak sem lesz ellene kifogása, akik szerint az étkezés nem lehet teljes hús nélkül. Itt ugyanis ebből is kapnak egy keveset, mégis megmarad a fogás könnyedsége, tavaszias jellege. Minden hozzávalót megtisztítunk.
A foghagymákat vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprózzuk (ha szárított petrezselymet használunk, akkor értelem szerűen ez a lépés kimarad). A gomba aljáról ebben az esetben is eltávolítjuk a tönköt, mert ellenkező esetben nem tudjuk megtölteni a fejeket. Mert a petrezselymet és a foghagymát a kalapokba kell tenni, és egy – egy szelet baconnal betekerve a helyén tartani azokat.
A fejeket óvatosan tegyük egy olajozott tepsibe úgy, hogy lehetőleg ne essenek szét az elkészített batyuk. Süssük őket készre. A tálalásnál kínáljuk burgonyapürével, vagy ha igazán könnyed finomságot szeretnénk, akkor a köret lehet saláta is. Az alapanyag ebben az esetben is lehet olcsó gombafej, mivel a bacon és a hagyma jellegzetes íze sütés közben finommá teszi az alapvetően ízetlenebb fajtákat is.
Baconos gomba
Hozzávalók:
50 dkg gomba
20-30 dkg bacon
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Ez a recept is végtelenül egyszerű, de nagyon finom. És azoknak sem lesz ellene kifogása, akik szerint az étkezés nem lehet teljes hús nélkül. Itt ugyanis ebből is kapnak egy keveset, mégis megmarad a fogás könnyedsége, tavaszias jellege. Minden hozzávalót megtisztítunk.
A foghagymákat vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprózzuk (ha szárított petrezselymet használunk, akkor értelem szerűen ez a lépés kimarad). A gomba aljáról ebben az esetben is eltávolítjuk a tönköt, mert ellenkező esetben nem tudjuk megtölteni a fejeket. Mert a petrezselymet és a foghagymát a kalapokba kell tenni, és egy – egy szelet baconnal betekerve a helyén tartani azokat.
A fejeket óvatosan tegyük egy olajozott tepsibe úgy, hogy lehetőleg ne essenek szét az elkészített batyuk. Süssük őket készre. A tálalásnál kínáljuk burgonyapürével, vagy ha igazán könnyed finomságot szeretnénk, akkor a köret lehet saláta is. Az alapanyag ebben az esetben is lehet olcsó gombafej, mivel a bacon és a hagyma jellegzetes íze sütés közben finommá teszi az alapvetően ízetlenebb fajtákat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése