2013. május 13., hétfő

Gombás töltelék


HOZZÁVALÓK:
- 30-50 dkg gomba (májusi pereszke és gévagomba)
- 2 zsemle
- 1.5 dl tej
- hagyma, szalonna, só, bors, vágott petrezselyem
- ízlés szerint más zöld fűszer is
- kevés vaj
- 4 tojás
- tejfel
 
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott szalonnán (húsos erdélyi) az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd hozzáteszem a vékonyra szeletelt gombát. Levét elfőzöm. A tejben felpuhított zsemlét kicsavarom. Jól összekeverem a gombás masszát a zsemlével és a fűszerekkel. Felverem a tojást ezt is hozzáöntöm, ezzel is jól összedolgozom. Kivajazok egy kis tepsit, beleöntöm a masszát és sütőben szép aranysárgára megsütöm. Akkor jó, ha már megkeményedik a massza, ezt tűpróbával is meg lehet nézni. Kockára vágva, tejföllel leöntve kell tálalni. Hidegen szendvicsnek is nagyon finom.
HOZZÁVALÓK:
- 30-50 dkg gomba (májusi pereszke és gévagomba)
- 2 zsemle
- 1.5 dl tej
- hagyma, szalonna, só, bors, vágott petrezselyem
- ízlés szerint más zöld fűszer is
- kevés vaj
- 4 tojás
- tejfel

ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott szalonnán (húsos erdélyi) az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd hozzáteszem a vékonyra szeletelt gombát. Levét elfőzöm. A tejben felpuhított zsemlét kicsavarom. Jól összekeverem a gombás masszát a zsemlével és a fűszerekkel. Felverem a tojást ezt is hozzáöntöm, ezzel is jól összedolgozom. Kivajazok egy kis tepsit, beleöntöm a masszát és sütőben szép aranysárgára megsütöm. Akkor jó, ha már megkeményedik a massza, ezt tűpróbával is meg lehet nézni. Kockára vágva, tejföllel leöntve kell tálalni. Hidegen szendvicsnek is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése