2013. május 26., vasárnap

Franciasaláta


Franciasaláta recept


Franciasaláta
  • előkészület:
hozzávalók 6 főre
öntethez
  • 1 pohár tejföl (3,75 dl)
  • 1,5 ek majonéz
  • 2 tk mustár
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 tk citromlé
elkészítés
  1. A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
  2. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
  3. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
  4. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
  5. Jól lehűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése