Hozzávalók
• 4 cukkini• 1 paradicsom
• 1 csomag zöldhagyma (5-6 szál)
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 szem fekete olívabogyó
• 3 dkg feta sajt
• 10 dkg rizs
• 1 kis csokor bazsalikom
• só
• frissen őrölt bors
• 3 ek olaj
• 3 dkg zsíros reszelt sajt
Elkészítés
A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk és a belsejét mindegyiknek kanállal kikaparjuk.
A “csónakokat” enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálba 1 ek olajat öntünk és beletesszük az üres csónakokat.
A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. 2 cukkini belsejéből a magokat kidobjuk, a zöldség húsát és a hagymát egyforma kockákra vágjuk. 2 ek olajon félpuhára pirítjuk sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük.
Összekeverjük a rizzsel, karikára vágott olívabogyóval és belemorzsoljuk a feta sajtot. A tölteléket a cukkinicsónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése