2013. október 23., szerda

Cukkini


Cukkini lepénykék törökösen recept


Cukkini lepénykék törökösen
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre
  • 2 szép szál cukkíni
  • 1 kisebb fej hagyma, vagy jobb esetben 2-3 szál újhagyma
  • 2 tojás
  • 4-5 púpozott ek liszt
  • 1 ek aprított petrezselyem (lehet fagyasztott)
  • 1 ek aprított kapor (lehet fagyasztott)
  • 1 tk szárított morzsolt mentalevél (vagy aprított friss)
  • fél piros-kápia paprika (vagy másféle paprika - lehet csípős)
  • 10 dkg Feta sajt (eredetileg Beyaz peynir)
  • bors
  • egy kis csípős pirospaprika (elhagyható)
  • olaj a sütéshez


elkészítés
  1. A cukkíniket megmossuk, száraikat levágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, a sajtot elmorzsoljuk, vagy villával összetörjük és a többi hozzávalóval együtt cukkinihez adjuk. Vigyázzunk, hogy a sót tegyük bele legutoljára, különben a cukkíni ideje korán levet ereszthet, valamint ne használjunk túl sokat, hiszen a Feta is sós!
  3. A lepény "tésztáját" jól összekeverjük (ha úgy látjuk szükségesnek pótolhatunk még némi lisztet).
  4. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, melybe kb. 1-1 kisebb ek-nyi adagot helyezünk a masszából - kissé ellapogatjuk őket. A lepénykék mindkét felét aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat kiűzzük belőlük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése