A töltött zöldségek könnyűek és egészségesek, a ricottával töltött cukkinit hús nélkül a vegetáriánusoknak is ajánljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy vagy 8 kis cukkini
250 g ricotta
200 g szalonna
2 hagyma
1/2 csomó bazsalikom
olívaolaj
parmezán
Elkészítés:Párold meg a hagymát egy kis
olívaolajon, de ha nem vagy vegetáriánus, 200 g szalonna zsírján is
piríthatod. Mosd meg a cukkinit, hosszában vágd félbe, és vájd ki a
közepét. Keverd a hagymához (és a szalonnához) a ricottát, majd szórd
meg bazsalikommal, töltsd be a cukkinik egyik felébe, szórd meg
parmezánnal, tedd rájuk a másik felüket, majd kend meg olívaolajjal. A
töltött cukkíniket tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd őket 35
percig. Forrón tálald, köretnek rizs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése