2013. november 13., szerda

Paleo mézeskalács



Hozzávalók:
30 dkg szeletelt mandula (vagy mandulaliszt)
2 dkg kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
1 tojás
2 evőkanál méz
1 evőkanál nyírfacukor (vagy eritritol) (nem paleozóknak cukor)
2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A mandulát és a kókuszreszeléket külön-külön, kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük őket. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kiszúróval mintákat vágunk belőle. A kiszúrót néha érdemes vízbe mártani, akkor nem ragad rá a tészta. Sütőpapíros lemezre rakosgatva 150 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. ebből az adagból 35-40 darab kalács lesz, a kiszúró méretétől függően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése