2014. december 1., hétfő

BULGUR KÖFTESI

BULGUR KÖFTESI, azaz Törtbúzából készült fasírt -Nushe-
Hozzávalók:
  • 2 pohár kis szemű bulgur (törtbúza)
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt pirospaprika, só
  • egy kevés citromlé a főzővízbe
Szósz:
  • 1 csomag teavaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint fokhagyma
Elkészítése:
Forró vizet öntünk a bulgurra, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, felduzzadni. Ez kb. 15 perc. Ezután egy tálban összekeverjük a bulgurt az összes hozzávalóval. Jól összedolgozzuk, mintha egy tésztát gyúrnánk. Kis golyókat, gombócokat formálunk belőle. Egy kevés vizet teszünk fel forrni, sóval és kevés citromlé hozzáadásával. Amint a víz felforr, belerakosgatjuk a kis gombócokat és felfőzzük. Kiszedjük egy tányérra őket és a tetejére öntjük az elkészített szószt.


2013-04-28
Nushe




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése