BULGUR KÖFTESI, azaz Törtbúzából készült fasírt -Nushe- |
Hozzávalók:
Szósz:
Elkészítése:
Forró vizet öntünk a bulgurra, lefedjük
és hagyjuk megpuhulni, felduzzadni. Ez kb. 15 perc. Ezután egy tálban
összekeverjük a bulgurt az összes hozzávalóval. Jól összedolgozzuk,
mintha egy tésztát gyúrnánk. Kis golyókat, gombócokat formálunk belőle.
Egy kevés vizet teszünk fel forrni, sóval és kevés citromlé
hozzáadásával. Amint a víz felforr, belerakosgatjuk a kis gombócokat és
felfőzzük. Kiszedjük egy tányérra őket és a tetejére öntjük az
elkészített szószt.
2013-04-28 |
Nushe |
2014. december 1., hétfő
BULGUR KÖFTESI
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése