2013. április 8., hétfő

Fokhagymakrémleves


Fokhagymakrémleves 9.- avagy Vámpírűző leves recept


Fokhagymakrémleves 9.- avagy Vámpírűző leves
  • előkészület:
  • főzés:
hozzávalók 8 főre
  • 1 csontos bőrős csirkemell
  • 3 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd)
  • 1 hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • pici szárított zsálya
  • ételízesítő
  • bors
  • szárított petrezselyemzöld
  • 8 db leves cipó

story
Nagyon szerettem volna már fokhagymakrém levest enni, de nem akartam leveskockát használni hozzá, ezért egy csirkemellet  tettem ízesítőnek bele. Így egy tartalmasabb, finom levest kaptam.
ajánlat
A cipó belsejét felkockázzuk megpírítjuk és ezt is a leves tetejére lehet szórni, egy kis reszelt sajt kiséretében. Sajnos nem látszik a képen, hogy van a tetején kenyér kocka és sajt, mert mire lefényképeztem, alámerültek a forró levesbe. :) Jó étvágyat hozzá!
elkészítés
  1. A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni.
  2. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzölddel. Forrás után 25 percig főzzük. 
  3. A mellet kivesszük, kicsontozzuk, lebőrőzzük és kis kockákra felvágjuk, majd félretesszük.
  4. A tejszínt, tejfölt, és tojást simára keverjük és ezzel behabarjuk a levest.
  5. Egy gerezd nyers fokhagymát még beledobunk, és az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes levesünk legyen.
  6. Ha kell utána ízesítünk sóval, borssal. Visszatesszük a csirkemell kockákat.
  7. A cipó tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk majd ebbe szedjük bele a forró levest.
költség:
1800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése