Fokhagymakrémleves 9.- avagy Vámpírűző leves recept

- előkészület:
- főzés:
hozzávalók 8 főre
- 1 csontos bőrős csirkemell
- 3 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd)
- 1 hagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis pohár tejföl
- 1 db tojás
- pici szárított zsálya
- ételízesítő
- só
- bors
- szárított petrezselyemzöld
- 8 db leves cipó
story
Nagyon
szerettem volna már fokhagymakrém levest enni, de nem akartam
leveskockát használni hozzá, ezért egy csirkemellet tettem ízesítőnek
bele. Így egy tartalmasabb, finom levest kaptam.
ajánlat
A
cipó belsejét felkockázzuk megpírítjuk és ezt is a leves tetejére lehet
szórni, egy kis reszelt sajt kiséretében. Sajnos nem látszik a képen,
hogy van a tetején kenyér kocka és sajt, mert mire lefényképeztem,
alámerültek a forró levesbe. :) Jó étvágyat hozzá!
elkészítés
- A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni.
- Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzölddel. Forrás után 25 percig főzzük.
- A mellet kivesszük, kicsontozzuk, lebőrőzzük és kis kockákra felvágjuk, majd félretesszük.
- A tejszínt, tejfölt, és tojást simára keverjük és ezzel behabarjuk a levest.
- Egy gerezd nyers fokhagymát még beledobunk, és az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes levesünk legyen.
- Ha kell utána ízesítünk sóval, borssal. Visszatesszük a csirkemell kockákat.
- A cipó tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk majd ebbe szedjük bele a forró levest.
költség:
1800 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése